Tratamente clinica HC Kinetic Cluj Napoca
- Fasciita plantară
- Sindromul de fricțiune tibio-femural
- Genunchiul alergătorului
- Entorse
- Luxații
- Leziuni și întinderi musculare
- Cotul jucătorului de tenis
- Edeme posttraumatice
Activitățile sportive îmbunătățesc condiția de sănătate și vitalitate, cu toate acestea fiecare activitate vine cu riscuri, cum ar fi entorse, fracturi ale oaselor, leziuni ale ligamentelor, distrugerea cartilajului etc.
Dacă va confruntați cu astfel de probleme, echipa noastră de fizioterapeuți vă poate ajuta.
Noi înțelegem pasiunea dumneavoastră pentru sport şi cât de dornici sunteți să reveniţi la sala de fitness în cel mai scurt timp posibil. Fizioterapeutul va elabora un plan de tratament recuperator personalizat și va facilita întoarcerea în condiții de siguranță pentru a face sport.
Fizioterapia poate îmbunătăți, de asemenea, performanța printr-o analiză biomecanică și evaluarea condiției fizice. Fizioterapeutul poate elabora un program de exerciții specific pentru dumneavoastră, care va dezvolta și întări grupele musculare specifice pentru a excela la ramura sportivă aleasă.
Tipologia durerilor de cap este variată, cauzele acestora fiind multiple.
Durerile de cap pot apărea din cauza tensiunii, deficienţelor posturale sau din cauza durerilor articulare interesând muşchii capului si cei faciali.
În cadrul centrului nostru de tratament analizăm forma particulară a durerii de cap şi tratăm cauza principală a problemei pentru soluţionarea în timp util a problemelor pe care le acuză pacientul.
Vertijul de regulă este cauzat de o problemă la nivelul urechii interne, dar poate fi, de asemenea, cauzat de probleme ale gâtului sau ale ochilor.
Dacă suferiţi de amețeli sau dureri de cap și doriţi să faceţi o programare sau pentru a discuta problema cu un fizioterapeut sunaţi la clinică la numărul de telefon: 0740.171012
- Tulburări de postură
- Spondiloză
- Hernie de disc
- Congestii musculare
- Osteoartrită
- Sacroileită
- Lumbago
- Sciatică
Durerile de spate trebuie tratate cu o deosebită atenţie, precizia diagnosticului fiind foarte importantă.
Se va înregistra istoricul medical pentru a se analiza toate aspectele ce definesc condiţia de sănătate. Examinarea interesează toate semnele şi simptomele şi constituie premisa unui diagnostic clar, cu o explicaţie cât mai completă a ceea ce generează problemele dumneavoastră de sănătate. Planul de tratament va fi discutat și conceput în mod special pentru dumneavoastră. Dacă suferiţi de dureri de cap și doriţi să faceţi o programare sau pentru a discuta problema cu un fizioterapeut sunaţi la clinică la numărul de telefon: 0740.171012.
- Acufene
- Radiculită
- Osteoartrită
- Gât înţepenit
- Torticolis
Se va înregistra istoricul medical pentru a se analiza toate aspectele ce definesc condiţia de sănătate. Examinarea interesează toate semnele şi simptomele şi constituie premisa unui diagnostic clar, cu o explicaţie cât mai completă a ceea ce generează problemele dumneavoastră de sănătate. Planul de tratament va fi discutat și conceput în mod special pentru dumneavoastră Dacă suferiţi de dureri de gât și doriţi să faceţi o programare, sunați la numărul de telefon: 0740171012.
- Umăr dureros
- Periartrită scapulo-humerală
- Umăr dislocat
Se va înregistra istoricul medical pentru a se analiza toate aspectele ce definesc condiţia de sănătate. Examinarea interesează toate semnele şi simptomele şi constituie premisa unui diagnostic clar, cu o explicaţie cât mai completă a ceea ce generează problemele dumneavoastră de sănătate. Planul de tratament va fi discutat și conceput în mod special pentru dumneavoastră. Dacă suferiţi de dureri de umăr și doriţi să faceţi o programare sau pentru a discuta problema cu un fizioterapeut sunaţi la clinica la numărul de telefon: 0740171012
- Cotul jucătorului de tennis
- Epicondilită
- Cot dislocat
- Fractură de antebraţ
- Sindrom de tunel carpian
- Sindromul De Quervain
- Poliatrită cronică evolutivă
Se va înregistra istoricul medical pentru a se analiza toate aspectele ce definesc condiţia de sănătate. Examinarea interesează toate semnele şi simptomele şi constituie premisa unui diagnostic clar, cu o explicaţie cât mai completă a ceea ce generează problemele dumneavoastră de sănătate. Planul de tratament va fi discutat și conceput în mod special pentru dumneavoastră. Dacă suferiţi de dureri de cot, antebraţ sau mână și doriţi să faceţi o programare sau pentru a discuta problema cu un fizioterapeut sunaţi la clinica la numărul de telefon: 0740171012.
Dureri de șold
- Coxartroză
- Osteoartrită la nivelul şoldului
- Proteză de şold
Dureri de genunchi
- Leziuni ligamentare
- Gonartroză
- Condromalacie patelară
- Leziuni musculare ale qvadricepsului
- Leziuni musculare ale bicepsului femural
- Proteză de genunchi
Dureri de gleznă
- Glezna luxată
- Leziunile ale tendonului lui Ahile
- Fracturi de gleznă
- Fasciită plantară
- Fracturi ale piciorului
- Monturi
- Poliartrită cronică evolutivă
Se va înregistra istoricul medical pentru a se analiza toate aspectele ce definesc condiţia de sănătate. Examinarea interesează toate semnele şi simptomele şi constituie premisa unui diagnostic clar, cu o explicaţie cât mai completă a ceea ce generează problemele dumneavoastră de sănătate. Planul de tratament va fi discutat și conceput în mod special pentru dumneavoastră. Dacă vă confruntați cu una din problemele de mai sus și doriţi să faceţi o programare sau pentru a discuta problema cu un fizioterapeut sunaţi la numărul de telefon: 0740171012.
- Cifoze
- Scolioze
- Lordoze
- Spate plan
- Spate rotund
Se va înregistra istoricul medical pentru a se analiza toate aspectele ce definesc condiţia de sănătate.
Examinarea interesează toate semnele şi simptomele şi constituie premisa unui diagnostic clar, cu o explicaţie cât mai completă a ceea ce generează problemele dumneavoastră de sănătate.
Planul de tratament va fi discutat și conceput în mod special pentru dumneavoastră. Dacă prezentați una dintre aceste afecțiuni și doriţi să faceţi o programare sau pentru a discuta problema cu un fizioterapeut sunaţi la numărul de telefon: 0740171012.
Fizioterapia cuprinde diferite tehnici pe care specialiştii le folosesc pentru a diagnostica şi a trata o accidentare sau alte probleme de sănătate prin mijloace fizice.
În cadrul centrului nostru de tratament se înregistrează tot istoricul medical al pacientului şi se defineşte modul particular prin care problema pentru care s-a prezentat la noi se răsfrânge asupra sănătăţii pacientului.
Pacientul este supus unei examinări fizice aprofundate, înregistrându-se parametrii ce definesc amplitudinea de mişcare a articulaţiilor, a forţei musculare şi a celorlalte structuri relevante, pentru a stabili sursa exactă a durerii.
Odată ce s-a stabilit un diagnostic, programul de tratament va fi planificat şi discutat cu pacientul.
Toate tehnicile noastre urmăresc reducerea durerii şi accelerarea procesului natural de vindecare, întărirea musculaturii şi restabilirea funcţiei articulare. Scopul nostru este de a vă prezenta mijloacele prin care să puteţi preveni episoadele ulterioare.
Ce tratează osteopatia?
SISTEMUL NERVOS
Migrene, cefalee, nevralgii faciale, cervico-brachiale, intercostale, nevralgia Arnold, torticolis, cruralgie, sciatalgie, sciatica, meralgie parestezică.
Tulburări de somn,depresie,oboseală cronică.
SISTEMUL RESPIRATOR, O.R.L., OFTALMOLOGIE
Sinuzite, amețeli, echilibru instabil, sindromul lui Ménière, astm (ameliorează), bronșite, rinite, acufene, lacrimări, migrene oftalmică.
SISTEMUL CARDIO-VASCULAR
Sentiment de apăsare toracică, palpitații, tulburări circulatorii ale membrelor inferioare, congestie venoasă și portală.
SISTEMUL DIGESTIV
Aerofagie, meteorisme, dispepsie, gastrite și consecințele hiperacidității gastrice, tulburări funcționale hepato-biliare, colite, constipație, ptoză viscerală (rinichi, stomac, vezică urinară), duodenite, reflux gastroduodenal, hernie hiatală gradul 1-2, dischinezii biliare, hepatite, colon iritabil, constipația cronică.
SISTEMUL GENITO-URINAR
Dureri și difuncții ginecologice, cistite, sterilitate funcțională, ptoza uterină sau a vezicii urinare, tulburări ale funcției sexuale, enurezis, prostatite, cistite, urmărirea osteopatică a sarcinii. Anexite, chisturi ovariene, disparenunia (sexul dureros), prostatita, litiaza renală și ptoza renală.
SISTEMUL LOCOMOTOR
Dureri ale coloanei vertebrale (cervicalgii, dorsalgii, lombalgii, sacralgii, coxalgii), dureri, inflamații (periartrite scapulară) restricții de mobilitate ale tuturor articulațiilor periferice, disfuncții ocluzale ți temporo-mandibulare, tendinite, tenis elbow, entorse. discopatii și spondiloze;
- scolioze și cifoze;
- torticolis;
- cefalee;
- dureri articulare;
- dureri toracice de origine necardiacă;
- nevralgie intercostală;
- periartrita scapulohumerală(PSH);
- brahialgii;
- sciatalgii;
- hernii de disc, protruzii discale,lombalgie cronică.
- sindrom de tunel carpian
- fibromialgie
SISTEMUL NEURO-VEGETATIV
Stări depresive, hipernervozitate, anxietate, stres, tulburări ale somnului, spasmofilie.
SECHELE POST TRAUMATICE ȘI CHIRURGICALE
Cicatrice, fracturi înainte sau după deghipsare, entorse, căzături, accidente rutiere.
Psihoterapia reprezintă o alternativă pentru depășirea impasului existențial. Impasul poate lua forma anxietății, depresiei, scăderea stimei de sine, dificultăților din relația de cuplu. Abordarea cognitiv-comportamentală este validată științific și considerată cea mai eficientă formă de tratament.
Problemele rezolvate cu succes de clinica noastră: atac de panică, anxietate, depresie, disfuncții sexuale, probleme de cuplu, trauma emoțională – despărtțire, divorț, doliu-, copleșire “burn out”, etc.
La baza procesului terapeutic se află relația dintre terapeut și client, o relație bazată pe respect, confidențialitate și profesionalism.
Ședințele sunt focalizate pe îmbunătățirea comunicării, dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, vindecarea emoțională și ințelegerea schemelor de gândire care provoacă suferință și resentimente.
Indicațiile aplicării terapiei Yumeiho:
- tulburări de statică și dinamică ale aparatului lcomotor
- nevralgii și neuromialgii
- afecțiuni și suferințe aleaparatului cardiovascular, periferoce și centrale
- tulburări gastro-intestinale
- afectări psihogene
- afecțiuni dismetabolice : obezitate, diabet, gută
- afecțiuni din sfera ginecologică
- pregătirea gravidei pentru naștere
- pediatrie
- tulburări induse de stres
- diminuarea sau chiar eliminarea efectelor nocive induse de sedentarism
- pregătirea sportivului pentru performanță
- ameliorarea, corectarea și creșterea ventilației pulmonare
Nutriția reprezintă alimentația corectă a omului sănătos aflat în diferite perioade fiziologice și cu diferite tipuri de activitate în scopul păstrării unei stări bune de sănătate. Când vorbim despre nutriție, vorbim de echilibru, de alimente și nu de medicamente, și mai ales de acceptarea și dorința de a dobândi un stil de viață sănătos. Multe probleme comune de sănătate pot fi prevenite sau atenuate cu ajutorul unui program alimentar sănătos. Aceste probleme pot să apară fie în urma unei alimentații insuficiente (malnutriție), fie din cauza faptului că organismul nu e capabil să absoarbă în cantități suficiente principiile nutritive existente în alimentele consumate (malabsorbție).
Reumatologia este o ramură a medicinii interne, care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor cu afecțiuni nechirurgicale ale aparatului locomotor. Aceste afecțiuni sunt de obicei dureroase, acute sau de cele mai multe ori cronice, care împiedică buna funcționare a aparatului locomotor și sunt numite în general reumatism sau boli reumatice și musculoscheletice.
Principalele grupe de afectiuni de care se ocupa reumatologia sunt urmatoarele:
• afectiuni degenerative provocate de degenerescența și uzura unor articulații sau de cauze mecanice: artroza membrelor (gonartroza, coxartroza), spondiloza, hernia discală lombară.
• afecțiuni cauzate de prezența cristalelor în articulații sau în tendoane: guta, pseudoguta, condrocalcinoza articulară, boala calcificărilor tendinoase.
• afecțiuni inflamatorii periarticulare și articulare nedegenerative: tendinite, bursite, capsulite, entezite, epicondilite, fibromialgia, sindromul Dupuytren, nevralgia cervico-brahiala, periartrita scapulo-humerală, sindromul de tunel carpian și alte sindroame canalare ale membrului superior și inferior
• afecțiuni infecțioase articulare cauzate de prezența unor germeni în articulații: boala Lyme (borelioza), artrita gonococică, artrita tuberculoasă (TBC osteo-articular) și alte artrite infecțioase.
• afecțiuni metabolice : osteoporoza, osteomalacia.
• afecțiuni inflamatorii, autoimune care se observă, în general, în cadrul bolilor de sistem: reumatismul articular acut, artrite reactive, poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozanta, artrita psoriazică, lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, polimiozita, dermatomiozita, sindromul Schönlein-Henoch, vasculite.
Munca în fața calculatorului a devenit o probemă actuală mai ales pentru faptul că este prezentă în toate sectoarele de activitate. Corpul nostru nu a fost făcut pentru a sta toată ziua pe scaun. Statul jos pentru lungi perioade de timp, fără a face exerciții, are un efect negativ asupra sănătății noastre. Câteva dintre efectele negative sunt: dureri de spate, creșterea în greutate, poate duce la apariția diabetului, scăderea masei osoase.
În cazul multor patologii recuperarea medicală este obligatorie, iar nu de puține ori pacientul nu are posibilitatea de a se deplasa la un centru de recuperare. Din acest motiv centrul de tratament HC Kinetic oferă servicii de recuperare medicală prin kinetoterapie la domiciliul pacienților din Cluj-Napoca.
Reflexoterapia este o tehnică care face parte din medicina alternativă și prin care se pot trata cele mai diverse afecțiuni. Aceasta se bazează pe faptul că orcărui organ intern îi corespunde un punct de reflexie pe suprafața corpului. Aceste zone de proiecție sunt bine definite și se situează la nivelul picioarelor, măinilor, coloanei vertebrale, limbii, urechiilor.
Princialul scop al reflexoterapiei constă în eliminarea toxinelor și stimularea funcțiilor întregului organism, iar dacă este practicată corect și cu profesionalism, această metodă terapeutică echilibrează funcțiile organelor interne la nivel fizic și energetic.
Originea ei se găsește în Antichitatea egipteană și chineză, fiind o practică terapeutică la fel de veche ca și acupunctura sau presopunctura.
Reflexoterapia dă rezultate bune în: migrene, stres, insomnii, afecțiuni hepatice și biliare, diabet, tulburări endocrine, constipație, prostatite, impotență, reglarea ciclului menstrual, osteoporoza, afecțiuni respiratorii,obeziate, reumatism, afecțiuni ale aparatului digestiv, circulator, genital, urinar, afecțiuni ocular, afecțiuni ale coloanei vertebrale (sciatică, spondiloză, cifoză).
Așadar, dacă vrei să ai grijă de sănătatea organismului tău, să fi în cea mai bună formă fizică și mentală, reflexoterapia este o bună alegere.
Vino la o evaluare azi, pentru a fii sănătos în viitor!
Descrierea aparatului Posturograf GPS 600
Posturografia – o investiție necesară!
Posturograful sau Global Postural System (GPS) este un sistem de analiză posturală avansată ce utilizează tehnici și metode noninvazive de diagnostic și de evaluare în domeniul recuperării medicale.
Posturograful include 2 unităţi de diagnostic și un software:
Podoscopul – este utilizat în analiza tulburărilor de statică a piciorului; cu ajutorul lui sunt prelucrate imaginile captate, determinându-se lungimea exactă a fiecărui picior, existența unor tulburări de statică plantară (picior plat, scobit etc.), precum și a eventualelor deviații la nivelul gleznei.
Unitatea de analiză posturală – este folosită pentru determinarea deficienţelor la nivelul coloanei vertebrale, prin intermediul unui sistem de camere video care permit achiziţia de imagini de înaltă rezoluţie, imagini ce sunt apoi prelucrate prin intermediul softului, în scopul de a analiza toate deviaţiile segmentare sau globale ale corpului.
Analiza posturală se realizează din față, din spate și din profil și poate diagnostica deficiențele coloanei vertebrale în plan sagital sau frontal (scolioze, cifoze, hiperlordoze)
Softul permite stocarea datelor medicale ale pacientului, atât a celor rezultate în urma testărilor posturografice, cât şi a celor legate de istoricul medical sau de tratamentele medicamentoasepe care pacientul le urmează.Este util pentru monitorizarea evolutiei pacientilor si a eficienței terapiilor recomandate.
Pe baza datelor obținute în urma unei posturografii complete se elaborează ulterior programe personalizate de kinetoterapie și recuperare medicală.
DIAGNOSTICAM: picior plat sau scobit;valg sau val;genunchi flexum sau recurbatum;asimetria centurilor scapulare si/ sau pelvice;hiperlordoza si/sau hipercifoza;scolioza, cifoscolioza;dispozitia asimetrica a tesuturilor adipoase si a tesuturilor moi;circulatia venoasa si limfatica defectuoasa;