Ce este terapia Shockwave?

Terapia Shockwave reprezintă o soluție non-invazivă pentru durerea musculoscheletală.

Terapia cu unde de șoc este utilizată frecvent în fizioterapie, ortopedie și medicină sportivă. Aplicațiile sunt cel mai adesea asociate cu tratamentul tulburărilor cronice musculare și tendoanelor, durerilor de spate și cervicale. Printre cele mai comune indicații se numără: durerile de umăr, epicondilită, durerile lombare, tendinită achileană, tendinită și nodurile musculare(puncte Trigger).

Beneficii terapie Shockwave:

– Elimină durerea

– Favorizează vindecarea

– Crește circulația locală îmbunătățind astfel metabolismul tisular

– Crește producția de colagen

– Relaxează musculatura

– Dizolvă fibroblaștii calcifiați

– Crește mobilitate

– Elimina calcifierile

Afecțiuni:

* Fasciita plantară – Pintenul calcanean apare sub călcâi sau în spatele călcâiului și se datorează unei inflamații de lungă durată ale fasciei plantare sau a tendonului achilian la locul de prindere al acestora de calcaneu. Terapia shockwave este capabilă să elimine simptomele putând să călcați iarăși cu toată forța pe picior fără durere.

* Dureri de șold și/sau ale tractului iliotibial – durere la presiunea aplicată pe regiunea laterală a șoldului cu limitare dureroasă a mișcării de abducție sau rotație, uneori însoțită de zgomote anormale (snapping hip). Aceste simptome apar în afecțiuni precum: sindromul trohanterian, bursita trohanteriană cu sau fără calcifiere, periostita dureroasă a șoldului.

* Durere de genunchi – Tendinita rotuliană manifestată prin durere la inserția tendonului rotulian.

* Durere la nivelul tendonului ahilian – Tendinita ahiliană care poate să apară în urma unor activități ca alergatul, săritul sau alte traume.

* Dureri de umăr – Terapia shockwave și-a dovedit eficiența în 81% din cazuri reducând durerea și crescând mobilitatea umărului. Dacă ai o activitate sportivă care solicita umărul sau o durere la ridicarea brațului este posibil să scapi fără operație.

* Dureri de cot – Epicondilita medială și laterală reprezintă inflamația inserției tendoanelor musculaturii brațului și se manifestă prin dureri la nivelul cotului accentuate de mișcarea și mai ales rotația antebrațului.

* Dureri de spate – Dacă te doare spatele, nu ești singurul. Aproape toată lumea la un moment dat a suferit de durere de spate, apărută la serviciu, în timpul activităților zilnice sau în perioada de vacanță.

* Dureri la nivelul polului superior sau inferior al rotulei (sindromul de apex patelar, genunchiul săritorului) – Inflamația dureroasă (cu sau fără calcifiere) a inserției tendonului cvadriceps pe patelă respectiv a inserție tendonului patelar pe patelă sau tibie.

* Dureri la nivelul marginii anterioare a tibiei – Inflamația marginii tibiale datorită suprasolicitării mecanice, consecutiv eforturilor fizice intense și/sau prelungite.

* Punctele dureroase ale mușchilor (trigger points) – Dureri acute și cronice la nivelul spatelui, umărului, gâtului, generate de mușchii contractați sau scurtați.

* Terapia durerii pe punctele de acupunctură.